Alpacka Packrafts i Padling

Padling er Norges eneste dedikerte padlemagasin, og tar for seg alt fra elvepadling til rolige turer og alle andre former for padling – inkludert packrafting. I julenummeret finner du oss både på forsiden og i en artikkel fra kurset vi arrangerte i Sagafossen i Bø i sommer.

Vi opplevde at stadig flere av kundene ønsket instruksjon i effektiv padleteknikk, og da spesielt i elv med stryk. Vi kontaktet derfor Fredrik Feyling og Harald Rishovd og spurte om mulighetene for å lage et elvepadlekurs rettet mot packrafts. De er begge aktivitetsledere i Norges Padleforbund og har lang erfaring i elvepadling med kajakk, og tok utfordringen på strak arm.

Klikk her for stort bilde av oppslaget i Padling.

Grunnkurs Elv 3. og 4. juni 2017
Resultatet ble at de lagde et grunnkurs i elvepadling for oss. Deltakerlisten ble raskt ganske lang, alt i alt var det 14 padlere som ble med. Resultatet ble en suksess som raskt førte til enda et kurs, nemlig et turkurs på Femundselva der den renner gjennom vakre Engerdal.

Packraft-ambassadør Halvor Westerheim: «Kurset i Sagafossen var veldig bra! Det var fin progresjon fra ren teknikktrening til elvepadling i stryk, favner alt fra litt erfarne til nybegynnere da gruppen ofte ble delt i to. Likte veldig godt at sikkerhet, sikkerhet og sikkerhet har samme fokus som når jeg er på jakt. Gøy med kurs der alle opplever de samme tingene, praten går aktivt endt kursdag for å si det pent… Bare en ting å gjøre, bli med!»

Arne Hjelle Bitubekk – ivrig packrafter: «Eg møtte opp i Bø full av forventningar og med sommarfuglar i magen. Eg hadde knapt nok sete i ein packraft eller kajakk og no skulle eg lære å padle elv. Sagafossen virka fryktinngytande når eg fyst såg den, men etter ein dag med trening og å bli trygg på å padle i elv så satte me utfor Sagafossen frå toppen. Heile kurset var gjort i trygge rammer og ein følte at sikkerhet var tatt på høgaste alvor.»

Forsiden av Padling nummer 6 2017