Team Alpacka

Vi har knyttet til oss fire ivrige packraftere som har tatt på seg oppgaven med å spre budskapet om Alpacka Packrafts og de utallige mulighetene båtene byr på. I tillegg har vi ny en skribent som også har blitt en ihuga packrafter.

Du treffer disse på ulike villmarksmesser og andre arrangement, på kurs vi arrangerer og ellers på fine padlesteder rundt om i landet. Har du spesielle ønsker i nærheten av der gutta bor, er det bare å ta kontakt. Fredrik Feyling og Harald Rishovd (som har skrevet denne artikkelen) er også instruktører på elvepadlekursene våre.

Rolige padleturer med packraft er terapi for sjelen. Foto Halvor Westerheim

Halvor Westerheim

Alder: 47 (1970)
Bosted: Oslo

Noen få ord om deg selv
Ivrig friluftsmann, jeger og fisker med 150-200 utedøgn i året. Jobber som medlever innen barnevern (Aleris Ungplan).

Hvor lenge har du padlet packraft?
Jeg har hatt packraft i seks sesonger og padler bare mer og mer.

Hva er morsomste opplevelse i packraft?
Artigste packraftopplevelse var å fly til Kirkenes våren 2015 og fange kongekrabber fra båten. Elvepadlekursene i Sagafossen i Bø i Telemark og i Femundselva i Engerdal har også vært utfordrende, lærerike og veldig morsomme.

Halvor har gjerne med hund (er) i packraften

Hvilken er den flotteste turopplevelsen i packraft og hvor gikk den?
Vanskelig å svare på fineste tur, er så mange. Men må jeg ta et valg så blir det turen jeg hadde på Nordkinnhalvøya i Finnmark.

Hvilken Alpacka Packraft er din favoritt og hvorfor?
Mule
fordi den er den mest allsidige modellen, både for tur og elv.

Hva er ditt beste tips til ferske packraftere?
Stol på packraften din, den tåler (mye) mer enn du tror!

Det er bare å ta kontakt om noen ønsker å teste ut eller leie en packraft. Jeg har alle modeller og bor i Oslo. Du treffer meg på tlf: 926 53 204 eller e-post: halvorw@yahoo.no

Stille vann, vakker natur. Foto: Bjørn Tore Moen

Bjørn Tore Moen

Alder: 31 (1986)
Bosted: Notodden, Telemark

Noen få ord om deg selv
For meg handler friluftslivet om å komme seg ut og koble av fra hverdagen, la tankene komme og se hvor fantastisk natur vi har rundt oss. Som fotograf er kamera en viktig del av mitt friluftsliv og jeg prøver å fange stemningen så godt jeg kan når jeg er ute. Jeg elsker å utforske naturen på forskjellige måter, som f.eks. til fots, ski, sykle, padle eller fiske. Det er så mange muligheter bare rett utenfor døra! Ellers er jeg veldig interessert i musikk og spiller litt gitar og har fotografert for flere band og musikkmagasiner. (Obs: Vil du se Bjørn Tores fantastiske bilder? Søk opp btmoen på Instagram)

Hvor lenge har du padlet packraft?
Jeg kjøpte min første Alpacka Denali Llama i 2014 og skulle primært bruke den til fisketurer. Men i 2015 startet jeg med elvepadling og ble til de grader bitt av basillen.

Hva er morsomste opplevelse i packraft?
Min morsomste opplevelse i packraft var å padle rundt i nabolaget hjemme i Heddal under flommen i 2015. Å sette ut fra verandaen hjemme hos ho mor og padle nedover veien og hilse på naboer fra båten var veldig surrealistisk. Alle smilte og tok bilder.

Bjørn Tore tester grenser. Foto: Harald Rishovd

Hvilken er den flotteste turopplevelsen i packraft og hvor gikk den?
Den flotteste turopplevelsen i packraft må være elvekurset i Femundselva, hvor både erfarne og uerfarne var med ned hele den vanskeligste delen av elva. Alle så ut til å kose seg uansett nivå og jeg tror alle følte stor mestringsfølelse.

Hvilken Alpacka Packraft er din favoritt og hvorfor?
Min favoritt er Gnarwhal da den har alt jeg ser etter i en packraft. Stor, stabil, har geniale cargo fly til bagasje og er klargjort for seriøs elvepadling med knestropper, fotstøtte, ryggstøtte og spruttrekk. Til langtur med sekk og fiskestang er Denali Llama mitt førstevalg.

Hva er ditt beste tips til ferske packraftere?
Meld dere på kurs i elvepadling! Der får du se hva som er mulig med packraft og du møter mange likesinnede. Dette vil også gjøre deg som bare vil dra på tur med packraft mye tryggere.

Vått, vilt og vakkert – elvepadling er gøy! Foto: Tim Vanhoutteghem

Fredrik Feyling

Alder: 46 (1971)
Bosted: Notodden

Noen få ord om deg selv
Glad i friluft. Sykling har gitt meg mange gode opplevelser, spesielt topptursykling. Søker ut i terrenget der også, enten på fulldemper eller fatbike. Har stått mye på ski, også her utenfor opptråkka løyper. Har drevet mye med elvepadling og tar gjerne en tur i litt rufsete bølger med havkajakken. Søker ut, søker natur.

Har kikka mye på Bjørn Tore Moen og Mikkel Soya Bølstad, har utrolig sansen for mikroekspedisjoner; det å kunne ta en liten tur uten å måtte hverken planlegge i dagevis, dra langt eller være borte i lang tid. Lokal natur er det beste, da kan det bli opplevelser på en ettermiddag som man typisk ellers forbinder med helg eller kanskje bare sommerferien.

Hvor lenge har du padlet packraft?
Jeg har padlet packraft i et års tid, startet da vi (Harald og jeg) fikk en henvendelse om å holde kurs i elvepadling, en aktivitet vi har gjort i kajakk i mange år. Packrafting var litt som fatbike, det er vanskelig å padle uten å smile!

Stillhet! Foto: Bjørn Tore Moen

Hva er morsomste opplevelse i packraft?
Det beste med packraft er opplevelsen av andres mestring når vi holder kurs. Kajakk kan gi en litt for brå lærekurve, men i packraft kan man rett og slett bli ganske god relativt raskt. Mestring er ren terapi, packraft gir dette i mangfold.

Hvilken er den flotteste turopplevelsen i packraft og hvor gikk den?
Flotteste turopplevelsen i packraft må være tidlig høst 2017 da vi arrangerte elveturkurs i Femundselva. Der vi tok en gruppe packraftere ned elva i vann opp til grad 3+. Voksne deltakere fikk det barnslige smilet som bare mestring kan gi. Femundselva er en flott naturopplevelse, anbefales!

Hvilken Alpacka Packraft er din favoritt og hvorfor?
Jeg liker elv! Gnarwhal er en fantastisk modell der man sitter litt lenger mot midten i båten og har med knestropper, fotstøtte og ryggbånd for bedre kontakt. Dermed kan man både rulle og utnytte kraften fra hele kroppen til viderekommende elvepadling. Den har store luftkammer og er dermed like god på tur som Llama og Mule, selv om den veier ca en kilo mer.

Hva er ditt beste tips til ferske packraftere?
Dra på tur, ta med venner, gjør den typen tur du liker. Driver du med fiske, prøv fra Packraften. Kom deg til nye steder på nye måter. Er du gira på elv, så kom på et kurs, da er det mange nye muligheter som åpner seg, og du blir mer kvalifisert til å vite hvor du kan padle og hva du bør bære forbi.

Finnmark er et eldorado for packrafts. Foto: Morten Varsi Tobiassen

Morten Varsi Tobiassen

Alder: 29 (1988)
Bosted: Tana, Finnmark

Noen få ord om deg selv?
Jobber som tømrer. Ivrig friluftsmann som er mye ute sommer og vinter. Fluefiske er den hobbyen som står meg nærmest. Bor ved Norges viktigste lakseførende vassdrag så det er naturlig at laksefiske tar mye av fritiden om sommeren.

Hvor lenge har du padlet packraft?
Har syv sesonger på samvittigheten nå. (siden 2010)

Hva er morsomste opplevelse i packraft?
Første lille fossefall som ble forsert høyst ufrivillig og det å kroke en 4 kg laks fra packraften får dele førsteplassen.

Hvilken er den flotteste turopplevelsen i packraft/hvor gikk den?
Jomfruturen med packraft ned Karasjohkka og Stabburselva, dette er noen perler som bare må oppleves.

Hvilken Alpacka Packraft er din favoritt og hvorfor?
Denali Llama passer meg som er en liten Same, den er perfekt til mine fisketurer.

Hva er ditt beste tips til ferske packraftere?
Delta på padlekursene som vi arrangerer. Har du erfaring fra kano eller kajakk fra tidligere så vil jeg bare anbefale og bruke tid ombord i packraften. Du finner fort ut hvor trygt og gøy det er og ikke minst hvor mye mer lettvint det er med våre Alpacka Packrafts. God tur.

Morten Varsi Tobiassen – vår nordligste ambassadør

Harald Rishovd (skribent)

Alder: 57 (1960)
Bosted: Vinje i Telemark

Noen få ord om deg selv
Har drevet med padling siden 1976. Mest elvepadling inkludert slalåm og utfor, men også en del racerkajakk, havkajakk, turkano, elvekano, surfski og maratonkano. Jobber som skribent og tekstforfatter og har i tillegg lang fartstid i barnevernet. Er også ivrig syklist, snøbrettkjører, skiløper, kajakkpadler, relativt fersk karateutøver (Shotokan) og konkurrerer nå og da i Kettlebell Sport.

Fra turkurset i Femundselva. Foto: Bjørn Tore Moen

Hvor lenge har du padlet packraft?
Startet sammen med Fredrik våren 2017 da vi fikk forespørsel om å arrangere et kurs i elvepadling med packraft.

Hva er morsomste opplevelse i packraft?
Turkurset i Femundselva! I tillegg til egen glede over å padle en av favorittelvene, var det utrolig artig å se den mestringsgleden kursdeltakerne viste.

Hvilken er den flotteste turopplevelsen i packraft og hvor gikk den?
Turen Halvor, Fredrik, Bjørn Tore, Martin, Tarjei og jeg padlet ned Femundselva dagen før selve turkurset startet, var en av de beste padleturene på mange år. Magisk!

Hvilken Alpacka Packraft er din favoritt og hvorfor?
Jeg har ikke prøvd andre enn Denali Lama, og må si at den båten imponerer meg enormt med tanke på hva den tåler av belastninger og store bølger med mine gode 105 kg ombord. Har bestilt en Gnarwhal i XL til 2018-sesongen, er ganske trygg på at det blir min favoritt. Men når det er sagt, så har jeg også veldig lyst på en Denali Lama i letteste versjon til morsomme turer med fatbike og packraft i Vinjes fantastiske natur.

Hva er ditt beste tips til ferske packraftere?
Bli med på kurs – vi garanterer bratt læringskurve med smilegaranti! Vi holdt to kurs i 2017, og har allerede tre fulltegnede kurs for 2018. Mer info kommer her på Packrafting.com.

Noen gangen må instruktøren stå i vannet. Foto: Bjørn Tore Moen