Fra Alta til Karasjok

Vi fører Alpacka Packrafts i mange størrelser og modeller. Kjetil og Stein er begge to ganske høye, og forelsket seg i Alpacka Packraft Mule etter turen på Finnmarksvidda. Vil du vite mer om turen? Les guttas fortelling!

Høsten 2017 hadde vi (Kjetil Nordvik og Stein Torjusen) fått våre Alpacka Packrafts modell Mule og var klare for å krysse Finnmarksvidda fra Alta til Karasjok. Jomfruturen ble tatt på Store Stokkavann i Stavanger og vi følte oss klar for Finnmarksvidda. At vi var helt uerfarne elvepadlere tok vi som en utfordring, og at en gang så må man lære det også.

Foto: Kjetil Nordvik

Alpacka Mule ferdig pakket og klar for turen over Finnmarksvidda til Karasjok. Foto: Kjetil Nordvik

Morten ga gode råd

Morten Varsi Tobiassen i Team Alpacka hadde gitt oss noen gode råd i forkant av vår ekspedisjon og vi følte oss klare for milevis med elv fra innsjøen Lesjavri ned elven Lesjokha og Karasjohka til Karasjok. Etter anbefaling var gamle liggeunderlag blitt tilpasset for å isolere mot kaldt vann og stive av bunnen i båtene ned alle strykene mot Karasjok. Store ryggsekker festet vi foran på båtene slik vi hadde sett andre gjøre for å ha en retningsstabil båt.

De første kilometerne unnagjort på vei mot Joatka fjellstue. Foto: Kjetil Nordvik

Motvind til Joatka fjellstue

Været kan en ikke gjøre noe med når man er på tur. Kilometer med motvind ble padlet mot Joatka fjellstue før en lengre bæring over til innsjøen Lesjavri. Den ble krysset i motvind og halvmeter høye bølger uten noen form for problemer. Båtene oppførte seg veldig godt i vinden og bølgene, og sekkene foran gjorde sitt til at båtene var retningsstabile.

Stein (på nærmere 2 meter) i sin Mule er klar for å krysse Lesjavri. Foto: Kjetil Nordvik

Elvepadling for første gang

Utløpet fra innsjøen ble vårt første møte med elvepadling, og viste seg å være en fin start mot hva som skulle møte oss på vår ferd mot Karasjok. At det var mye stor stein, grunne og dype partier samt mye vann og heftige stryk ble vi fort vant til. Vi lærte fort underveis hvordan vi skulle «lese» elvene og strykene for å komme oss trygt ned og unngå velt.

Stein på vei nedover Lesjokha. Foto: Kjetil Nordvik

Tøffe belastninger på packraftene

Båtene fikk tidvis hard medfart ned heftige stryk med mye vann og store steiner. Fastkjøring og manøvrering over steiner for å komme seg løs ble en vane.  Ved ankomst Karasjok kunne vi bare bekrefte den gode kvaliteten på båtene. Ingen skader på båtene og kun noen skrapemerker under båtene etter alle steinene som var passert.

Båtene oppførte seg utrolig fint både på flatt vann, i bølger og motvind samt ned heftige stryk. Vi stolte 100 % på packraftene og følte oss trygge når vi padlet i motvind og bølger samt nedover heftige stryk. Erfaringen med Mule var så gode at turen vår i 2018 blir fra Karasjohkas kilde Avzesuohptajavri i Øvre Anarjohka nasjonalpark og ned elven Karasjohka til Karasjok.

Med turhilsen

Kjetil Nordvik & Stein Torjusen

«Nå erfarne elvepadlere ved ankomst Karasjok»

Kjetil på vei i sin Mule over innsjøen Lesjavri før det blåste opp. Foto: Kjetil Nordvik

Klar for kryssing. Foto: Kjetil Nordvik