Kan du ha med hund i en packraft?

Hundene til Halvor digger packrafting!

For mange friluftsmennesker er det viktig å ha med hund på tur, enten det er til jakt, kløving eller bare som en turkompis. Men tåler packraftene at du har med firbeinten? Her er noen tips fra Halvor Westerheim i Team Alpacka Raft.

– Hund i packraft går brillefint! Klørne er ikke noe problem, jeg har aldri brukt potesokker eller noe slikt på mine hunder. Det er fantastisk å padle ut til litt mindre øyer med full oversikt også i perioden med båndtvang, noe jeg ofte gjør med en god bok og/eller fiskestanga i bagasjen.

Hunder er et naturlig del av friluftslivet for mange av oss. Foto: Halvor Westerheim

Hunder er et naturlig del av friluftslivet for mange av oss. Foto: Halvor Westerheim

Noen tips:

– Vær forsiktig med elvestryk, en velt kan fort bli en traumatisk opplevelse for hunden. Bruk flytevest på hunden og ikke bind den fast i packraften.

– Pass godt på fiskeutstyret så hunden ikke henger seg fast i kroken eller vikler seg inn i fiskesene.

– Det er best å ta av spruttrekket hvis packraften din har det. Hunder er generelt ikke så glade i å sitte under trekket!

– Stabiliteten gjør at både padler og hund fort føler seg trygge i en packraft. Hunder liker ikke ustabile underlag, noe som ikke er noe problem i en packraft i forhold til for eksempel en litt smal kano.

Ut på tur, aldri sur! Foto: Halvor Westerheim

Hva er det som beveger seg der inne på land? Foto: Halvor Westerheim

Mule og Explorer 42 er de beste modellene for hunder med litt størrelse. Explorer 42 har god plass til padleren og to ganske store hunder pluss bagasje for langtur.

– Legg et liggeunderlag under bikkja ved lange turer på kaldt vann.

Obs! Halvors erfaringer er utelukkende gjort i Alpacka packrafts, hvis du har packraft av et annet fabrikat må du sjekke med produsenten.