Nyhet – Forager

Forager er ny for 2018 og er vår største og kraftigste packraft. Den har plass til to voksne personer, tåler stort vann og laster mye!

Noen ganger er det godt å være to om å padle samme båt. Enten fordi padlerne har ulik fysisk form, eller fordi man kanskje vil ha barn med på tur? Ellers kanskje bare fordi det er trivelig å padle to i samme båt? Den kan selvsagt også padles alene, og da gjerne med resultatet av reinsdyrjakten liggende framme i baugen.

Enten turen handler om storviltjakt langt inne på vidda, at du skal teste fluene i en øde elv eller trenger en romslig, superlett båt som tar minimalt med plass sammenpakket, er Forager et godt valg.

Alternativ til kano

Forager er et godt alternativ til sammenleggbare kanoer. Hastighet? En kano er kanskje raskere, men det skiller i praksis ikke så mye på rolig turfart. Bølger? Ingen turkanoer vi kjenner til takler så store elvestryk som Forager. Vekt? Lave 6,1 kg! Det blir bare gode 3 kg pr person.

Takler store stryk

Forager er utviklet av teamet til Alpacka Raft og er blant annet hardtestet i store stryk i Grand Canyon. Som med resten av packraftene våre, gjør skrogets høye flyteevne og fleksible konstruksjon at båten flyter opp i bølger i stedet for å stampe, plaske og fylle seg med vann. Dessuten er skroget selvlensende så vannet som kommer opp i sittebrønnen renner ut av seg selv.

Late Rise Bow

Alpacka har utviklet sin Late Rise Bow for bruk i båter som skal lastes tungt i front. Foreløpig er det Caribou og Forager som har dette designet som gir baugen bedre flyteevne og løft samtidig som fasongen gjør at mindre vann plasker over baugen.

Geniale Cargo Fly

Forager har vårt innvendige pakksystem Cargo Fly med vanntette pakkposer som standard. Dermed fjerner du en del av bagasjen fra sittebrønnen samtidig som du senker båtens tyngdepunkt for enda større stabilitet.

Handmade in the USA

Som med alle andre Alpacka rafts er også Forager håndlaget i Mancos i Colorado i USA. Den har vår nye ekstremt brukervennlige enveisventil, og den kommer standard med to romslige vanntette pakkposer med rullelukking. Båten er laget i solid 420-denier High Count nylon.

Les mer om Forager her.

Foto: Thor Tingey / Alpacka Raft