Fiske fra packraft

Mange av kundene våre er ivrige sportsfiskere og bruker packraften til å komme seg til de beste fiskeplassene. Her er noen tips fra vår fiskeentusiast Halvor Westerheim på Team Alpacka Raft.

Halvor har padlet packrafts i mange år nå, og blir bare mer og mer fascinert av alle mulighetene som åpner seg med de superlette båtene. Han har også tatt alle bildene i artikkelen.

– Hvor ofte har du ikke kommet frem til et fjellvann og blitt stående og se storfisken snappe innsekter midt ute på vannet? De dagene er over etter du har fått deg en packraft! Først og fremst så er packraft et genialt fiskeredskap fordi den så enkelt kan bæres med overalt. Den veier ikke mer enn 2-3 kg, og tar ikke mer plass i ryggsekken enn en varm sovepose.

Alle typer sportsfiske

– Du kan dorge, kaste med sluk, dra oter eller fiske med flue. Til dorging er en Rodrig stangholder smart, den har plass til to stenger. Du kan også sette stanga mellom mage og spruttrekk så armene er fri til padling. Relativt korte fiskestenger er en stor fordel.

Ekstra sete for fluefiske

– Til fluefiske har jeg satt inn et ekstra sete så jeg kommer litt høyere opp fra vannet når jeg kaster. Jeg ruller ofte sammen spruttrekket under aktivt fiske. Jeg har dessuten en bøtte framme i båten til å putte fisk oppi. En liten klepp eller hov er fint til å få fisken opp i båten.

Pass på skarpe gjenstander

– Obs! Husk hele tiden at du er i en gummibåt i forhold til kroker, kniver, klepp og andre skarpe gjenstander. Jeg har en egen rutine med kniv i slira, beskyttelseshette på kleppen, stangtupp med kroker ut av båt og så videre. Stangholdere er fine for å ha kontroll på fiskestengene når du ikke fisker.

Lett tau og anker

– Jeg har alltid med et langt, lett tau så jeg kan ankre opp på grunne fjellvann. Jeg bruker et utfellbart anker på kun 1,5 kg fra Biltema, eventuelt knyter jeg en flat stein i enden av tauet som anker. Dette fordi man bare med den minste vind vil drive vekk fra godplassen fordi båten er så lett og flyter så høyt på vannet.

Fest et tau rundt båten

– Et tau hengende rundt i festepunktene på båten er smart under fiske på stille vann. Det kan du bruke til å feste hov, årer, klepp osv med små karabinkroker så du for eksempel ikke mister åra når du kjører storfisken.

Husk sikkerheten

– En redningsvest eller padlevest er et must! Skal du sitte i båten i vadebukse (anbefales kun på stille vann!) så bør du ha et magebelte så buksa ikke fylles med mye vann om du skulle velte. Husk: ALLTID godkjent redningsvest eller padlevest når du fisker med vadebukse uansett hvor varmt det er. Vannet er ikke varmt i høyfjellet selv midt på sommeren!

Noen tips til slutt

  • Husk at båten må tappes for luft om den ligger på land i solsteken
  • Bind packraften fast når du er i camp på øyer og holmer da den kan blåse vekk
  • Vær forsiktig ved sterk fralandsvind på større vann eller ute i en fjord så du ikke blåser langt ut.