Kryssing av Ifjordfjellet og Laksefjordvidda

Tidlig i sommer krysset Anders Holt og Stein Ness Johannessen Ifjordfjellet og Laksefjordvidda til fots og med packraft. Turen var på ca 80-90 km og tok syv dager. To Alpacka Mule var viktige deler av turutstyret.

Tekst og foto: Anders Holt

– Vi måtte krysse både større og mindre vann og elver underveis. Vi var der primært for å fiske og for å utnytte mobiliteten vi får med packraftene. De fungerte som de alltid gjør! Bunnsolide, føles ut som de tåler alt, og man får en skikkelig tillit til at de alltid vil prestere.

– Mobiliteten man får er helt unik i forhold til andre alternativer. Også er det veldig gøy! Spesielt en padleøkt vi hadde ned et 2-3 kilometer langt vann med ganske kraftig medvind i riktig retning. Da var det bare å lene seg tilbake, la vinden gjøre jobben og fiske seg nedover vannet!

Laksefjordvidda er et fjellparti i Lebesby og Tana kommune i Finnmark og ligger mellom Laksefjorden i nordvest og Tanadalen i sør og øst. Ifjordfjellet ligger nordøst for Laksefjordvidda.